Lansare de carte duminică la Sălăjeni

La Sălăjeni, comuna Bocșa, va avea loc duminică, 29 iulie, de la ora 15, la școala din localitate, lansarea monografiei „Satul Sălăjeni – case, oameni şi tradiţii”, autori Adrian-Florin Hosu, Daniel Ardelean, Ioan Bârsan și Nicolae Meseşan, carte apărută la Editura Caiete Silvane cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
 
 
Adrian-Florin Hosu, Daniel Ardelean, Ioan Bârsan, Nicolae Meseşan, „Satul Sălăjeni – case, oameni şi tradiţii”; texte introductive de: Tiberiu Marc, Marin Pop, Florica Pop, Colecția „Monografii”, Editura Caiete Silvane, Zalău
 
„Credem că monografia localității Sălăjeni reprezenta o necesitate, o dorință a comunității locale și nu numai. În același timp, lucrarea reprezintă un câștig cert pentru istoriografia sălăjeană și pentru toți cei care doresc să cunoască istoria, tradițiile și obiceiurile locuitorilor din Sălăjeni” (Marin Pop).
 
„Ideea realizării acestei lucrări, în anul Centenar al Marii Uniri, precum și la împlinirea a treizeci de ani de la înființarea Parcului eroilor din Sălăjeni, a venit în urma unor întâlniri pe care le-am avut în cadrul unui «grup de inițiativă», având drept obiectiv realizarea unei lucrări monografice cât mai complete dedicate satului Sălăjeni.
Am considerat că elaborarea unui volum de documente referitoare la satul Sălăjeni este o necesitate pentru toți cei care doresc să cunoască bogatul trecut al satului Sălăjeni, dat fiind faptul că până în prezent nu s-a mai scris o astfel de lucrare. Așadar, am găsit de cuviință includerea în monografie a majorității consemnărilor scoase la lumină în timpul cercetărilor noastre, fie detailat, fie la modul sintetic, chiar dacă unele dintre ele nu prezintă interes pentru unii cititori, acestea pot constitui surse valoroase de documentare” (Adrian-Florin Hosu).