Tabăra de Fotografie ”Sălaj. Frumusețe, tradiție, poveste”

Pentru al doilea an consecutiv, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj organizează Tabăra de Fotografie ”Sălaj. Frumusețe, tradiție, poveste” în colaborare cu Varadinum Foto Club Oradea și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sălaj Plus” sub egida Uniunii Internaționale a Fotografilor (IUP).

Pentru ediția din acest an, ce se va desfășura în perioada 11-17 mai 2018, și-au anunțat participarea artiști fotografi din țară și din străinătate, distinși cu numeroase premii la concursurile internaționale de fotografie. Aceștia sunt:

· Leif Alveen (MPSA, EFIAP/s) - Danemarca

· Urs Albrecht (EIUP, EPSA,BPSA, ER-ISF) – Elveția

· Volodimir Norba (AFIAP) -Ucraina

Presedintele Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia

· Adela Lia Rusu (EFIAP/b) - Oradea, România

Vicepreședinta Varadinum Foto Club

· Ovi D.Pop (EFIAP/b) - Oradea, România

Președintele Varadinum Foto Club Oradea

· Bikfalvi Zsolt (AFIAP)- Carei, România

Vicepreședintele Fotoclubului Vasile Vénig László din Carei

· Magdó István (AFIAP) - Săcele, România

Vicepreședinte MFVSZ

· Both Gyula (AFIAP) - Târgu Mures, România

Președintele Fotoclubului Marx Joseph din Târgu Mureș

· Cantemir Mândru (AFIAP) - Arad, România

· Felician Săteanu - Baia Mare, România

În cele cinci zile în care vor vizita și fotografia frumusețile județului Sălaj, vor fi ghidați de către Laura Chirilă și Florin Opriș de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sălaj Plus”, Ovidiu Cristian Spînu – fotograf profesionist, respectiv Mirel Matyas – fotograf amator.

Partenerii proiectului sunt: Consiliul Județean Sălaj; Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău; Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău; Primăria comunei Bocșa; Centrul de Informare Turistică Bocșa; Primăria Orașului Jibou; Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou; Casa de Cultură Jibou; Primăria comunei Crasna; Centrul de Informare Turistică Crasna; Centrul de Informare Turistică Creaca; Fiii Marinului; Hoinar prin Sălaj. Colaboratori locali: Patricia Toma, Ileana-Grațiana Pop, Florica Criste, Crina Terec-Ciobanu, Bogdan Ilieș, Aurel Medve, Ionel Șanta.

Prin intermediul Taberei de Fotografie ne propunem să vizităm și să fotografiem obiective istorice, culturale, naturale, etnografice și de patrimoniu care să acopere o paletă largă de categorii fotografice: natură și peisaj, etnografie și folclor, patrimoniu, street, gastronomie, portret.

 

Prima ediție a Taberei de fotografie „Sălaj. Frumusețe, tradiție, poveste” s-a desfășurat în perioada 26 mai – 2 iunie 2017 și a adus pentru prima dată în Sălaj artiști fotografi din Italia, Grecia, Slovenia și România. Cele mai reușite fotografii realizate cu această ocazie, au făcut obiectul unei expoziții, vernisată în data de 27 septembrie 2017 la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, cu ocazia festivalului artelor Muza Fest. Expoziția taberei de fotografie „Sălaj. Frumusețe, tradiție, poveste” a fost itinerată la castelul Károlyi din Carei și la Filarmonica de Stat din Oradea.