Mândru Cântec Sălăjean 2018

În perioada 18-20 mai a.c. va avea loc a XI-a ediție a Festivalului-concurs județean de interpretare a cântecului popular „Mândru cântec sălăjean”, un eveniment organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj cu sprijinul Clubului Rotary Zalău. În ataș, aveți regulamentele de organizare și desfășurare a celei de-a unsprezecea ediții a festivalului nostru, pe cele trei secțiuni: soliști vocali și instrumentiști (preșcolari și clasele I - IV), soliști vocali (clasele V - VIII și IX - XII) și soliști instrumentiști (clasele V - VIII și IX - XII). Pentru relații suplimentare, prof. Cristian Moldovan (0747-052422).

 

Fișa de participare Soliști Instrumentiști

Fișa de participare Soliști Vocali

Fișa de participare Preșcolari Solişti vocali şi instrumentişti 

 

REGULAMENT

Festivalul concurs judeţean de interpretare a cântecului popular

„Mândru Cântec Sălăjean”

Ediţia a XI - a

- Solişti vocali -

 

       În 20 mai 2018 se va desfăşura, la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, festivalul-concurs de interpretare a cântecului popular sălăjean, pentru tineri solişti vocali amatori din judeţ, dotat cu trofeul „Mândru Cântec Sălăjean”. Scopul concursului este de a descoperi şi promova tinere talente, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea lui în circuitul de valori spirituale, prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din zonele folclorice din judeţul nostru.

       Concursul se adresează tinerilor interpreţi (amatori) de muzică populară – solişti vocali. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe: cls. V-VIII şi cls. IX-XII. Participanţii vor prezenta două melodii  specifice zonelor etnofolclorice ale judeţului Sălaj (doină, baladă), fără acompaniament de orchestră şi a doua (cântec de joc) cu acompaniament orchestral. Pentru participanţii cuprinşi în grupa cls. V-VIII este obligatoriu doar cântecul de joc specific zonelor etnofolclorice ale judeţului Sălaj (nu vor interpreta doină sau baladă).

       Înscrierile se vor face până în data de 16 mai 2018, pe baza fişei de participare alăturată regulamentului, împreună cu partitura piesei cu acompaniamentul orchestral, la adresa Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, Zalău, P-ţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, jud. Sălaj, tel/fax 0260-612870

sau e-mail: caietesilvane@yahoo.com sau cristimoldovan78@yahoo.com.   

Important: Preselecţia şi repetiţiile cu orchestra Secţiei Ansamblul Folcloric “Meseşul” vor avea loc la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, vineri 18 mai 2018, începând cu ora 17.

       Desfăşurarea concursului:

       Concurenţii se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, duminică 20 mai 2018, la ora 13, concursul urmând să înceapă la ora 14. Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de orchestra Secţiei Ansamblul Folcloric „Meseşul” din cadrul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, condusă de dl. dirijor Dorel Ciobanu.

       Juriul, alcătuit din personalităţi şi specialişti în domeniul folclorului, va aprecia calităţile vocal-interpretative ale concurenţilor, autenticitatea pieselor şi a costumelor populare. Se vor acorda premii în valoare netă şi diplome de participare pentru fiecare concurent.

       Juriul are dreptul de a redistribui premiile şi menţiunile, în funcţie de evoluţia concurenţilor, în limita bugetului aprobat.

       Deciziile juriului nu pot fi contestate.

       Relaţii suplimentare: tel/fax. 0260-612870, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, 0747-052422 Cristian Moldovan, şef al Secţiei pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

 

REGULAMENT

Festivalul concurs judeţean de interpretare a cântecului popular

„Mândru Cântec Sălăjean”

Ediţia a XI-a

- Solişti instrumentişti -

 

       În  20 mai 2018 se va desfăşura la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, festivalul-concurs de interpretare a cântecului popular sălăjean, pentru tineri solişti instrumentişti, amatori, din judeţ, dotat cu trofeul „Mândru Cântec Sălăjean”. Scopul concursului este de a descoperi şi promova tinere talente, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea lui în circuitul de valori spirituale, prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din zonele folclorice din judeţul nostru.

      Concursul se adresează tinerilor interpreţi (amatori), de muzică populară – solişti instrumentişti. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe: cls. V-VIII şi cls. IX-XII. Participanţii încadraţi în grupa cls. V-VIII, vor prezenta o piesă populară specifică judeţului Sălaj, iar cei încadraţi în grupa cls. IX-XII câte două piese specifice judeţului Sălaj.

      Înscrierile se vor face până în data de 16 mai 2018, pe baza fişei de participare alăturată regulamentului, la adresa Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, Zalău, P-ţa 1 Decembrie 1918,   nr. 11, jud. Sălaj, tel./fax 0260-612870 sau e-mail: caietesilvane@yahoo.com sau cristimoldovan78@yahoo.com   

Important: Preselecţia va avea loc la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, vineri 18 mai 2018, începând cu ora 17. Nu sunt admise decât instrumente muzicale folosite în orchestre de muzică populară (vioară, clarinet, taragot, saxofon sopran, acordeon, fluier, nai).

   

      Desfăşurarea concursului:

 

      Concurenţii se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, duminică 20 mai 2018, la ora 16, concursul urmând să înceapă la ora 17.

Juriul, alcătuit din personalităţi şi specialişti în domeniul folclorului, va aprecia calităţile interpretative ale concurenţilor, autenticitatea pieselor şi a costumelor populare. Se vor acorda premii în valoare netă şi diplome de participare pentru fiecare concurent.

       Juriul are dreptul de a redistribui premiile şi menţiunile, în funcţie de evoluţia concurenţilor, în limita bugetului aprobat.

       Deciziile juriului nu pot fi contestate.

       Relaţii suplimentare: tel/fax. 0260-612870, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj,                    0747-052422 Cristian Moldovan, şef al Secţiei pt. Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

 

 

REGULAMENT

Festivalul concurs judeţean de interpretare a cântecului popular

„Mândru Cântec Sălăjean”

Ediţia a X-a

- Solişti vocali şi instrumentişti preşcolari şi clasele I-IV -

 

       În 18 mai 2018 se va desfăşura la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, festivalul-concurs de interpretare a cântecului popular sălăjean, pentru preşcolari şi elevi din clasele I-IV, solişti vocali şi instrumentişti amatori din judeţ, dotat cu trofeul „Mândru Cântec Sălăjean”. Scopul concursului este de a descoperi şi promova tinere talente, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea lui în circuitul de valori spirituale, prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din zonele folclorice din judeţul nostru.

       Concursul se adresează tinerilor interpreţi (amatori), de muzică populară – solişti vocali şi instrumentişti, preşcolari şi elevi din clasele I-IV. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe: preşcolari, şi elevi din clasele I-IV.

Participanţii încadraţi în grupa preşcolari vor prezenta o melodie cu specific zonelor etnofolclorice judeţului Sălaj.

Participanţii încadraţi în grupa clasele I-IV vor prezenta o melodie cu specific zonelor etnofolclorice judeţului Sălaj.

       Înscrierile se vor face până în data de 16 mai 2017, pe baza fişei de participare alăturată regulamentului, la adresa Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, Zalău, P-ţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, jud. Sălaj, tel/fax 0260-612870 sau e-mail: caietesilvane@yahoo.com sau cristimoldovan78@yahoo.com.   

 

  Desfăşurarea concursului:

     

      Concurenţii se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, vineri 18 mai 2018, la ora 9, pentru repetițiile rezolvării acompaniamentului muzical ce va fi asigurat de către prof. dirijor Dorel Cioban la pian, concursul urmând să înceapă la ora 11.

       Juriul, alcătuit din personalităţi şi specialişti în domeniul folclorului, va aprecia calităţile vocal-interpretative ale concurenţilor, autenticitatea pieselor şi a costumelor populare. Se vor acorda premii în valoare netă şi diplome de participare pentru fiecare concurent.

        Relaţii suplimentare: tel/fax. 0260-612870, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj,                0747-052422 Cristian Moldovan, şef al Secţiei pt. Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

 

 

Distincţii:

         Premiul I – Trofeul “Mândru Cântec Sălăjean”            150  RON.

         Premiul II                                                                      120  RON.

         Premiul III                                                                     100  RON.

         Menţiunea I, II, III,                                                          50  RON.