„Primăvara Poeziei” - Regulament și fișe de înscriere la Concursul judeţean de recitare

Consiliul Judeţean Sălaj

 

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj

 

 

 

 

REGULAMENT

 

 

Concurs judeţean de recitare din poezia românească

- 28 aprilie 2018 -

 

 

În organizarea Consiliului Judeţean Sălaj, a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, se va desfăşura, în cadrul evenimentului cultural „Primăvara Poeziei” - ediţia a XVIII-a - Concursul judeţean de recitare din poezia românească, ce va avea loc în data de 28 aprilie 2018, ora 9,30, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

 

Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze tinere talente în acest domeniu, adresându-se tuturor elevilor înscrişi la şcolile gimnaziale (clasele V-VIII), licee şi colegii din judeţul Sălaj.

Având în vedere că, în acest an, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, marcându-se astfel Centenarul României întregite, la ambele secțiuni elevii vor recita, ca primă poezie în concurs, o poezie patriotică, urmată, la clasele V-VIII, de o poezie cu tematică la alegere, iar la clasele IX-XII, de două poezii cu tematică la alegere (vezi FIȘELE DE PARTICIPARE la cele două secțiuni).

 

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni:

 

1.      Elevi din şcolile gimnaziale (cls. V-VIII);

 

2.      Elevi din licee şi colegii (cls. IX-XII).

 

 Înscrierile se vor face până în data de 26 aprilie 2018, pe baza fişei de participare alăturată regulamentului (disponibilă pe site-ul www.culturasalaj.ro), la adresa: Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, tel./fax: 0260-612870; e-mail: caietesilvane@yahoo.com

  

 Concurenţii care se încadrează în prima secţiune (şcoli gimnaziale cls. V-VIII) se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă, 28 aprilie 2018, la ora 9, concursul urmând să înceapă la ora 9,30.

 

Concurenţii care se încadrează în secţiunea a doua (licee, grupuri şcolare şi colegii) se vor prezenta la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă, 28 aprilie 2018, la ora 9, concursul urmând să înceapă la ora 9,30.

 

Comisia de jurizare va fi alcătuită din personalităţi şi specialişti în domeniul literaturii. Se vor acorda premii în valoare netă şi diplome.    

 

Fișa de înscriere gimnazii (clasele V-VIII)

Fișa de înscriere licee și colegii