Ediția a V-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România organizată de Asociația Internațională ”Euro Foto A" />


Expoziţie de artă fotografică din China în Zalău

 
 
Ediția a V-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România organizată de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” sub patronajul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România oferă oportunitatea de a prezenta în acest an peste 25  de manifestări expoziționale de excepție în capitală și în cele mai mari orașe ale României. Festivalul dedicat Zilei Naționale a Chinei a debutat marți 26 septembrie 2017 la ora 11:00 la Casa Româno - Chineză din capitală și se va încheia în data de 30 octombrie 2017 la Biblioteca ”Petru Dufu” din Baia Mare.
 
Totodată, festivalul oferă oportunitatea de a organiza în colaborare cu Centru de Cultură și Artă al județului Sălaj, o expoziție deosebită de artă fotografică din China  în municipiul Zalău.
 
Expoziția organizată în cadrul ediției a VIII-a a Festivalului Artelor ”Muza Fest” cuprinde 50 de fotografii artistice reprezentative pusă la dispoziția organizatorilor Festivalului Fotografiei Chineze în România de către Asociației Artiștilor Fotografi din China (CPA).
 
Publicul vizitator  va putea descoperi printre fotografiile expuse mai multe genuri ale artei fotografice: peisaje inedite, portrete, socio-fotografii, eseuri, de sport și de reportaj artistic.
 
Expoziția poposește în Zalău după ce în prealabil a fost prezentată în holul Primăriei Municipiului Oradea și în mai multe orașe ale României: București, Cluj Napoca, Galați și Slatina (Olt) .
 
Vernisajul expoziției artiștior fotografi din China va avea loc în data de 26 octombrie 2017, ora 17:00, în sălile de expoziții ale Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.
 
Publicul prezent la vernisaj va fi salutat de către domnul Daniel Săuca directorul Centru de Cultură și Artă al județului Sălaj. Lucrările vor fi prezentate publicului de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, care va deschide oficial și expoziția de artă fotografică.
 
Momentele muzicale vor fi oferite de către un artist la violă, care va interpreta mai multe piese din repertoriul chinez.
 
Noua expoziţie organizată sub patronajul Consilului Județean Sălaj va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 8 noiembrie 2017, la care accesul publicului este gratuit.
 
 
Asociaţia “Euro Foto Art”