Album de pricesne

A apărut CD-ul „Am venit, măicuță”, realizat de Strana Mănăstirii Bobota și copiii din Asociația „Inimioare fericite”. Coordonatori: Codruța Chiș, Aurelia Maier, Mihaela Tiba.
 
 
Acest album de pricesne este rodul colaborării și prieteniei dintre Asociația „Inimioare Fericite” și voluntarii locali din satele Derșida și Bobota, care au preluat de la bunicii și părinții lor, tradiția pelerinajului pe jos la Mănăstirea Nicula din județul Cluj. În spiritul acestui pelerinaj minunat și a păstrării tradițiilor religioase românești, ne-am dorit să ne unim eforturile în a închina un buchet de pricesne Maicii Domnului de la Nicula, cu nădejdea și încrederea că, și în următorii ani, drumurile Sălajului vor fi înnobilate de glasuri de pelerini cântând în timp ce se jertfesc și se dăruiesc pe sine.
Asociația „Inimioare Fericite” a luat ființă la începutul anului 2015 ca efect al activității de voluntariat în împărțirea de daruri către familii aflate în dificultate. Au urmat mari colecte de lucruri și alimente în județele Cluj, Sălaj și Satu Mare, pe care le-am distribuit cu ocazia sărbătorilor de peste an, organizarea de excursii pentru copii și derularea unor activități educativ-creative de club. Programul „Inimioarelor” se desfășoară în parteneriat și sub calda ocrotire a Mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Bobota, jud. Sălaj, cu binecuvântarea părintelui stareț protosinghel Mina Pletosu, cu susținere din partea întregii obști monahale, dar și a numeroși voluntari, a școlii și a primăriei din localitate și a comunității locale.
 
Album realizat cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
 
Și-au dat concursul pentru realizarea acestui CD și le suntem recunoscători:
Consiliul Județean Sălaj
Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, com. Bobota, jud. Sălaj
Grupul de studenți ai Facultății de Teologie din Cluj-Napoca
Nana Maria Chereji – 80 de ani, pelerin din satul Derșida, jud. Sălaj
Radio Renașterea Cluj-Napoca, dl Grigore Sâmboan