Jazz la Centru! Muza Fest 2017

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj
Muza Fest 2017. Jazz la Centru
Sala „Dialoguri europene”, joi, 12 octombrie 2017, ora 19
 
 
“New Landscapes”
Ana Maria Galea – voce
Csikos Daniel –pian
 
Un spectacol- concert sau un concert spectacol, cam așa am putea descrie proiectul „New Landscape” al actriței și cântăreței Ana Maria Galea și al pianistului Daniel Csikos. Colaborarea între cei doi a început în anul 2008 în zona muzicii jazz standard, la un moment dat cei doi artiști au simțit nevoia completării formulei de duo și astfel  s-a născut idea de a-l invita să se alăture pe contrabasistul Michael Acker împreună cu care au susţinut primul concert la Teatrul Fix din Iaşi. După acest moment  grupului I s-a alăturat bateristul Tavi Scurtu, născându-se, în anul 2014  albumul "I Know you by heart", unul dintre puținele albume de jazz vocal standard apărut după revoluție. Azi "New Lanscapes" este o  formulă mereu în mişcare în care Ana Maria Galea(voce) , Daniel Csikos(pian) în formula de duo sau alături de invitații lor explorează teritoriul atît de ofertant al temelor standard ,al compoziţiei şi al aranjamentelor inspirate din folclor.
Prezentarea artiştilor:
Ana Maria Galea
Ana Maria Galea, una dintre cele mai expressive vocalist de jazz de la noi din țară, este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, Palatul Peleș, Gala UNITER  dar şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate (Spania și Anglia). Artista a avut prilejul să evolueze alături de Mat Maneri şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene” organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureş,alături de bateristul American John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER , proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză combinând într-un mod inedit arta dramatică şi pasiunea pentru muzică. Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul muzical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu şi Mircea Tiberian. Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte. Artista este şi iniţiatoarea proiectelor „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureş” ,„Muzică și Arte la Muzeu”sau „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” pentru care a fost şi project manager la prima ediţie.
 
 
Daniel Csikos
Este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, Secţia pian, Clasa profesor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diverse festivaluri, printre care Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş, Combinatul de Film şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi, Festivalul Promenadelor din Brașov. Este autor de muzică pentru teatru. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian.Tot din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Tîrgu Mureş.