Caravana Culturii Salajene la Somes Odorhei

 

La Școala din Someş Odorhei a avut loc duminică, 17 martie, o nouă acțiune din seria "Caravana culturii sălăjene", în cadrul căreia a fost comemorat Vasile Lucăcel (2 februarie 1926 – 25 martie 1983), fondatorul și directorul Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zalău. Au vorbit despre V. Lucăcel directorul școlii, Traian Năprădean, prof. Ioan Petran din Cristolț, preotul Mircea Gâlgău, din partea Muzeului Județean, Corina Bejinariu, Pia Badiu și Elena Musca, prof. Ioan Ciocian. Profesoara și poeta Viorica Mureșan a citit un poem în cinstea celui comemorat, iar Flavius Lucăcel a vorbit despre proiectele Asociației JAD derulate în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Fratele celui dispărut, Ioan Lucăcel, a mulțumit tuturor pentru implicarea în această manifestare de suflet. Expunerile au fost moderate de directorul CCAJS, Daniel Săuca. Una dintre cele mai importante idei expuse la manifestarea de la Someș Odorhei: școala din centrul de comună să poarte numele lui Vasile Lucăcel.
Acțiunea de la Someș Odorhei a fost organizată de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Asociaţia culturală JAD, Primăria şi Consiliul Local al comunei Someş Odorhei și Şcoala cu clasele I – VIII Someş Odorhei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj și Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.
Caravana Culturii Sălăjene este un proiect al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi al Asociaţiei JAD, un proiect – piedică în calea uitării. Până astăzi, Caravana Culturii Sălăjene a poposit la Năpradea, Cristolț, Aluniș, Ileanda și Someș Odorhei.