Proiect cultural „Traseele caselor tradiționale sălăjene”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj anunță începerea proiectului cultural „Traseele caselor tradiționale sălăjene”, care se derulează între aprilie și noiembrie 2021, în parteneriat cu Asociația Sinaptica.

 

          Prin acest Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național se va crea o platformă digitală pentru promovarea arhitecturii tradiționale de pe teritoriul județului Sălaj.

 

          Obiectivele care vor fi atinse până la finalul proiectului sunt:

  • documentarea resurselor naturale și antropice din Sălaj care să fie incluse în cinci trasee de vizitare distincte;
  • realizarea unor actiuni de educație culturală a publicului local și a turiștilor;
  • crearea unor platforme interactive mobilă și web pentru prezentarea traseelor turistice.

 

          Cea mai importantă componentă a proiectului este realizarea unei aplicații mobile și a unei pagini web de prezentare a cinci trasee turistice care includ 12 case tradiționale cu arhitectură specifică pentru zonele etnografice ale Sălajului. Prin intermediul aplicației mobile și a paginii web, turiștii pot afla nu doar cum să ajungă de la o casă la alta, ci și informații despre alte puncte de interes turistic.

 

          Pe lângă realizarea aplicației mobile și a paginii web, în timpul proiectului vor fi organizate două sesiuni de instruire pentru 20 de persoane care să poată realiza activități de ghidaj în sprijinul vizitatorilor.

 

          Informații suplimentare despre implementarea proiectului vor fi disponibile pe pagina web culturasalaj.ro și pe pagina de Facebook https://web.facebook.com/casesalaj/ . De asemenea, veți putea afla detalii de la Daniel Săuca, 0260/612870, e-mail office@culturasalaj.ro.

 

 

 

Daniel Săuca,

Manager