Proiect cultural „Harta Cântului Sălăjean”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj anunță începerea proiectului cultural „Harta Cântului Sălăjean”, care se derulează între aprilie și noiembrie 2021.

 

          Prin acest Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național se va crea o platformă digitală pentru promovarea folclorului de pe teritoriul județului Sălaj.

 

          Proiectul va permite:

  • creșterea vizibilității folclorului muzical tradițional din Sălaj;
  • o mai bună cunoaștere a folclorului muzical tradițional din Sălaj de către publicul larg.

 

          Pornind de la caracterul multi-etnic al Sălajului și de la bogăția folclorului cântat, auzit și jucat pe acest teritoriu, până la finalul proiectului se va realiza o hartă muzicală digitală a județului. Harta muzicală va cuprinde 30 de cântece vechi care prezintă diversitatea folclorică a Sălajului și va fi înfățișată publicului sub forma unei aplicații mobile și a unei pagini web. Utilizatorii vor putea să asculte aceste cântece și să afle unele informații despre locuri, oameni și întâmplări.

 

          Proiectul prezentat este o continuare a eforturilor Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj de a aduce în atenția publicului de astăzi a valorilor culturale reprezentative sălăjene și de a folosi noile tehnologii pentru promovarea tradițiilor locale.

 

          Informații suplimentare despre implementarea proiectului vor fi disponibile pe pagina web culturasalaj.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Harta-cantului-salajean-106587701566246. De asemenea, veți putea afla detalii de la Daniel Săuca, telefon 0260/612870, e-mail office@culturasalaj.ro.