Fascinantul itinerar al operei românești, la Zalău

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, cu sprijinul Primăriei  Zalău, vă invită luni, 14 septembrie 2020, ora 18, în amfiteatrul din parcul central al municipiului Zalău, la spectacolul FASCINANTUL ITINERAR AL OPEREI ROMÂNEȘTI.

Accesul este liber, pe bază de bilete, în limita locurilor disponibile și cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii Covid 19.

Biletele/rezervarea lor se face la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, din Zalău, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 12, telefon 0260-612870, în timpul programului de lucru, începând de marți, 8 septembrie 2020.

 

 

Despre proiect

 

În săptămânile următoare, publicul din Cluj-Napoca, Turda, Beiuș, Reghin, Alba Iulia, Blaj, Baia Mare, Zalău, Bistriţa este este invitat la o călătorie muzicală dedicată operei românești.

Pornind de la nevoia de a promova muzica de operă românească, proiectul FASCINANTUL ITINERAR AL OPEREI ROMÂNEȘTI, organizat de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, propune publicului un colaj de fragmente muzicale selectate din opere și operete românești semnate de Filaret Barbu, Gherase Dendrino, Ciprian Porumbescu, Sabin Drăgoi, Florin Comișel, George Grigoriu, Gheorghe Dumitrescu, Tiberiu Brediceanu. Artiștii protagoniști sunt atât muzicieni consacrați, cât și tineri talentați aflați la începutul parcursului profesional muzical: Lorena Puican, Sara Mihali, Alexandra Coșbuc, Andrei Manea, Aurelian Filip, Titus Pop, Anton-Bronislaw Babiaș, acompaniați la pian de asist.univ.dr. Lelia Serafinceanu.

Concepția artistică, precum și întreaga coordonare a proiectului îi aparține dirijorului Cristian Sandu, conferențiar univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.

 

Programul spectacolelor:

10 septembrie, ora 18 TURDA, curtea interioară a fostului Colegiu „Dr. Ioan Rațiu”

12 septembrie, ora 18 BLAJ, Parcul „Avram Iancu”

14 septembrie, ora 18 ZALĂU, Amfiteatrul din Parcul Central

16 septembrie, ora 18 BAIA MARE, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară

17 septembrie, ora 18, BISTRIȚA

18 septembrie, ora 18, REGHIN, Muzeului Etnografic „Anton Badea”

30 septembrie, ora 17, CLUJ-NAPOCA, Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

1 octombrie, ora 18, BEIUȘ

2 octombrie, ora 18, CLUJ-NAPOCA, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

4 octombrie, ora 18, ALBA IULIA, Cetatea Alba Carolina

 

Intrarea este liberă, accesul se face exclusiv pe bază de rezervare.

Participarea se va face cu respectarea normelor de siguranță în contextul pandemiei de COVID-19. Toate spectacolele vor avea loc în aer liber.

Organizator: Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri locali: Casa de Cultură Turda, Primăria și Consiliul Local Turda, Consiliul Județean Cluj - prin Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba - prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Municipiul Reghin, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Primăria Beiuș - prin Casa de Cultură Beiuș, Primăria Blaj, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița Năsăud