„Din Sălaj în toată țara”, un nou album al Ansamblului folcloric „Meseșul”

A apărut la Casa de discuri „Glas transilvan” un nou album al Ansamblului folcloric „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj: „Din Sălaj în toată țara”. Albumul cuprinde înregistrări audio cu orchestra, soliștii vocali și dansatorii ansamblului, cu cântece și dansuri din Sălaj, Transilvania, Banat și Oltenia. Conducerea muzicală: prof. Dorel Ciobanu, dirijorul orchestrei; coregraf Radu Mureșan; soliști vocali Adriana Baciu Bonțe, Camelia Cherecheș, Valeria Suciu și Lucreția Bolba; conducerea secției: Paula Pop Taloș.
Ansamblul folcloric „Meseșul” a fost înființat în 1996 și a funcționat, în diverse formule instituționale, în subordinea Consiliului Județean Sălaj. Din octombrie 2010 este secție a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, centru condus de Daniel Săuca.
Vă oferim una din piesele de pe noul album al Ansamblului folcloric „Meseșul”, o suită instrumentală din Transilvania. Filmările au fost realizate la Castrul Roman de la Porolissum - Moigrad, cel mai important obiectiv turistic din județul Sălaj.