Festivalul coral internațional „Ecouri Transilvane”, online

Festivalul Coral Ecouri Transilvane a luat ființă în anul 1991, la Zalău, sub îndrumarea atentă a prof. dr. Ioan Chezan. De atunci, evenimentul muzical a cunoscut în fiecare an o înflorire îmbucurătoare, atât pentru public, cât și pentru organizatori.

Dornici de a ne reîntâlni cu frumusețea artei corale, anunțăm cu bucurie că Festivalul Coral Internațional Ecouri Transilvane va avea loc și în acest an în varianta online, în 14 august 2020, ora 18, pe rețelele de socializare (pagina de Facebook a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și cea a Festivalului Coral Ecouri Transilvane), dar și pe contul de YouTube al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

În acest an, au acceptat cu interes să se alăture evenimentului nostru următoarele ansambluri al căror profesionalism este incontestabil:

1.      Corul Bismantova, Castelnovo ne'Monti, Italia, dirijor Giovanni Baroni

2.      Corul Antifonia, Cluj-Napoca, dirijor prof. univ. dr. Constantin Rîpă

3.      Corul de Cameră Preludiu, București, dirijor Voicu Enăchescu

4.      Corul de Cameră Cappella Transylvanica, Cluj-Napoca, dirijor prof. univ. dr. Cornel Groza

5.      Corul Ave Musica, Cluj-Napoca, dirijor conf. univ. dr. Ciprian Para

6.      Corul de copii și tineret Symbol al Patriarhiei Române, București, dirijori Jean Lupu și Luminiţa Guțanu Stoian

7.      Corul de Cameră Astra, Brașov, dirijor prof. univ. dr. Ioan Oarcea

8.      Corul Camerata Academica Porolissensis, Zalău, dirijor prof. dr. Ioan Chezan

9.      Corul Lumină Lină, Zalău, dirijor Ciprian Ghiurco

10.  Ansamblul de Muzică Tradițională Românească Icoane, Cluj-Napoca, condus de prof. univ. dr. Ioan Bocșa și instruit de lect. univ. dr. Alina Stan

Festivalul din acest an se va desfășura cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, al Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău și al Episcopiei Sălajului.

Directorul festivalului este prof. dr. Ioan Chezan, iar echipa de organizare este formată din: Bianca-Patricia Damian-Bicăzan, Mihai Damian și Ciprian Ghiurco.

 

www.culturasalaj.ro